
Akıllı Güvenlik Servisleri
Servisler >> Akıllı Güvenlik ServisleriAkıllı Güvenlik Servisleri
Nedir ?
Kurum içinde ihtiyaç duyulan ve tekrarlanan bilgi güvenliği denetimi, siber tehdit analizi ve benzeri rutin güvenlik operasyonlarının robotlar tarafından otomatikleştirilmesidir.
Ne Yapar ?
Phishing(oltalama) saldırısına konu olabilecek epostaların gönderici bilgilerini ve içerik linklerinin güvenliğini online olarak sorgulatıp zararlı olma ihtimali olan linkleri ayıklar.
Avantajları nelerdir ?
- Kullandıkça öde modeli ile hizmet verilmektedir.
- Sınırsız sayıda kaynak kullanımı.
- Mevcut tüm uygulamalarınızla hızlı ve kolay entegrasyon.
- Rutin güvenlik analizi ve denetim işlerinin tam otomasyonu.
- Yüksek seviyeli bulgular için otomatik aksiyon alınması.

Ölçülebilir Faydalar
Verimlilik
- Mevcut kadro ile daha fazla güvenlik denetimi ve analizi.
Kurulum & Entegrasyon
- Web servis desteği.
- Müşteri lokasyonu veya bulut hizmeti.
- UiPath, Blue Prism, Automation Anywhere robotlarınız ile doğrudan entegre olabilir.
Operasyon
- 365x7 güvenlik analizi ve denetim hizmeti.
- Detaylı raporlama ve bulgu analiz hizmeti.
- Tamamen yönetilen sistemler.
Akıllı Güvenlik Servisleri
Akıllı Güvenlik Hizmetlerimiz kurum içinde sıkça ihtiyaç duyduğunuz ve tekrarlanan bilgi güvenliği denetimi, siber tehdit analizi benzeri rutin güvenlik operasyonlarının robotlar tarafından otomatik olarak verildiği hizmetlerdir.
Etkin Güvenlik
Unite Akıllı Güvenlik hizmetleri ile kullanıcılarınız tarafından phishing olma ihtimali olan mail bildirimleri tıpkı bir güvenlik analistinin yaptığı gibi analiz edilir. Öncelikle gönderilen mailin header bilgisinden otomatik olarak elde edilen sunucu IP adresleri virustotal, talosintelligence, mxtoolbox, ultratools, malcode benzeri IP reputation sitelerinden sorgulanarak zararlı IP kaydı olup olmadı kontrol edilir. Sonrasında mail içerisinde elde edilen tüm linkler yine virustotal, urlquery, urlhaus benzeri sitelerden tek tek sorgulanır. Mail ekinde gönderilen dosyalar virustotal, hybrid-analysis, cuckoo tarzı sandbox’lar üzerinde çalıştırılarak güvenlik bakış açısıyla analiz edilir ve elde edilen tüm bulgular bilgi güvenliği uzmanlarına anlık, günlük veya haftalık olarak raporlanır.
Otomatikleştirilmiş Süreçler
İstenirse zararlı olarak değerlendirilen link veya IP adresleri robotlar tarafından E-Safe, Forcepoint, Websense benzeri içerik filtreleme yazılımlarından engellenir. Benzer biçimde SANS, OWASP, CIS-CAT, NISP benzeri kuruluşlar tarafından yayımlanan konfigürasyon denetim listeleri mevcut sunucularınız, ağ cihazlarınız, veritabanı ve işletim sistemlerinizin uygunluğu otomatik olarak denetlenir ve denetim sonucu elde edilen uygunsuzluklar veya bulgular bilgi güvenliği ekibine otomatik olarak raporlanır. İstenirse elde edilen bulgular robotlar tarafından otomatik olarak giderilir.